Saavutettavuus

1 Teknistä tietoa verkkosivuston saavutettavuudesta

Turun yliopisto pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden Euroopan parlamentin ja neuvoston saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Suomessa saavutettavuusdirektiivin toteuttaa laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Regrow.fi-verkkosivustoa.

1.1 Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää täyttää Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1-standardin AA-tason saavutettavuusvaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset mainitaan jäljempänä.

1.2 Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

1.2.1 Saavutettavuusvaatimusten noudattamatta jättäminen

  • Sivuilla on käytetty joitakin väriyhdistelmiä, jotka eivät ole kontrastiltaan riittäviä. (WCAG 1.4.3) Pyrimme korjaamaan väriyhdistelmät kontrastiltaan paremmiksi.
  • Verkkosivustolla on muutamia kuvia ilman tunnistetekstiä. (WCAG 1.1.1) Pyrimme lisäämään kuviin tunnistetekstin, jotta ruudunlukijalla lukeminen onnistuu.
  • Sivustolla on muutamia otsikko-osioita kokonaan ilman sisältöä. (WCAG 1.3.1, WCAG 2.4.1, WCAG 2.4.6) Pyrimme poistamaan turhat osiot pois.
  • Sivustolla on joitakin osioita, joissa tiettyjä otsikkotasoja on jätetty välistä tai niitä puuttuu. (WCAG 1.3.1., WCAG 2.4.6) Pyrimme järkevöittämään otsikkotasoja.

1.2.3 Kohtuuton rasite

  • Verkkosivustolla on upotettu Youtube-video, josta ei ole käsikirjoitusta tai tekstityksiä saatavilla. (WCAG 1.2.1, WCAG 1.2.2, WCAG 1.2.3)
  • Verkkosivustolla on joitakin epätäsmällisiä linkkejä ja joitakin osioita, joissa viereiset linkit johtavat samaan osoitteeseen. (WCAG 2.4.4)
  • Sivustolla on joitain linkkejä, jotka saattavat olla hämääviä, kun ne otetaan pois kontekstista. (WCAG 2.4.4)
  • Sivustolla on käytetty joissain osioissa taulukkoasetelmaa. (WCAG 1.3.1, WCAG 1.3.2)
  • Sivustolla olevalla lomakkeella ei ole tunnistetta, mutta sillä on otsikko. (WCAG 3.3.2)

Olosuhteiden muuttumisen myötä näiden saavutettavuusongelmien korjaaminen voi tulla mahdolliseksi.

1.2.3 Sisältö, jota saavutettavuusvaatimukset eivät koske

  • Sivustolla on joitain pdf-asiakirjoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia – niitä ei esimerkiksi ole muotoiltu ruudunlukijalla saavutettaviksi. (WCAG 4.1.2)

2 Miten tämä saavutettavuusseloste on laadittu

Seloste on laadittu 19.3.2022. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Turun Työtieteiden keskus.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 21.3.2022.

Olemme testanneet sivuston saavutettavuutta WAVE-saavutettavuustyökalun avulla ja tarkistaneet tämän jälkeen toimintaohjeet WCAG 2.1.-saavutettavuuskriteeristöstä.

3 Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta hankkeen koordinaattorille Marja Rautajoelle osoitteeseen marja.i.rautajoki@utu.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

3.1 Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

tel. 0295 016 000

4 Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Saavutettavuus Turun yliopistossa

fiSuomi