Kutsu hankkeen syysseminaariin 9.11.2022: Suomi takaisin kasvu-uralle, mutta millä keinoin?

Meitä koettelee nyt poikkeuksellinen yhdistelmä terveys-, turvallisuus-, ympäristö- ja talouskriisejä. Koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota, kiihtyvä ilmastonmuutos, energiamarkkinoiden sokki ja pitkäaikainen talouden pysähtyminen muokkaavat uusiksi yhteiskuntia - eikä Suomi ole joukossa poikkeus.

Jotta talouskasvu saataisiin takaisin kestävälle kasvu-uralle, edellyttää se innovatiivisuuden elvyttämistä, investointeja yhteiskuntien sietokykyyn sekä suotuisaa poliittista ympäristöä uudistusten tekemiseen.

Etlan ja Turun yliopiston yhteinen tutkimushanke ”REGROW – kasvun uudistaminen innovaatioiden avulla” pyrkii vastaamaan talouskasvun haasteisiin. Hanke etsii myös uusia politiikan vipuja, joiden avulla innovaatioiden tuottavuutta globaalissa myllerryksessä voitaisiin kasvattaa. Hankkeessa on mukana useita nimekkäitä kansainvälisiä toteuttajia myös Stanfordin, Waterloon ja Oxfordin yliopistoista sekä Kansainvälisestä valuuttarahastosta (IMF).

Nyt on tullut aika esitellä tutkimushankkeen tuloksia, ja haluamme kutsua Sinut mukaan seminaariin etsimään kasvun ajureita!

Aika: Keskiviikko 9.11.2022 klo 9–14

Paikka: Hotel Kämp, Peilisali, 2.krs (Kluuvikatu 4b, Helsinki)

Tilaisuus on englanninkielinen ja alustava ohjelma on seuraava:

09.00 Seminaarin avauspuheenvuoro / Tutkimusjohtaja Tero Kuusi, Etla

09.10 Keynote: Tuottavuusnäkökulmia kasvun haasteisiin, professori Bart van Ark, Manchesterin yliopisto, UK

09.40 Keynote: EU:n talouspolitiikan näkymiä / professori Iain Begg, London School of Economics, Eurooppa-tutkimuskeskus

10.10 Kahvitauko

10.20 Paneelikeskustelu: Mitä mahdollisuuksia talouspolitiikan työkalupakissa on?

• Professori Bart van Ark

• Professori Iain Begg

• kansanedustaja Elina Valtonen, Kokoomus

• Tutkimusjohtaja Tero Kuusi, Etla

• Moderoija: taloustoimittaja Emil Elo, HS Visio

11.00 Yleisökeskustelu

11.30 Lounas

12.15 Tutkijaseminaari

14.00 Tilaisuus päättyy

Seminaari jatkuu iltapäivällä syventävällä tutkijaseminaarilla, johon olet myös halutessasi tervetullut. Iltapäivän ohjelma varmistuu myöhemmin.

Ilmoittautuminen 2.11. klo 10 mennessä oheisen linkin kautta. Kerrothan ilmoittautuessasi, jos haluat osallistua myös iltapäivän osuuteen sekä mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Lämpimästi tervetuloa!

Kategoriat: Uutiset
fiSuomi